Endnu et rekordår for kæden

28 April. 2022

Butikskæden Nærkøb A/S, der varetager NærKØB kædens overordnede markedsføring i Danmark for deres 575 lokale selvstændige butiksejere, glæder sig over et stærkt årsregnskab og bedste resultat i kædens historie. Trods udfordringer med nedlukninger og ændrede forretningsvilkår har kæden netop udbetalt rekordstor bonus til kædens medlemmer.

2021 var Butikskæden Nærkøb A/S bedste år i dens 21 år på markedet.

– Største udbytte nogensinde til kædens medlemmer, på 15 mio. kr.

– Medlemstilgang på 39 % – 157 medlemmer/butikker.

– Rekord medlemsantal i kædens historie d.d. 575 butikker.

– Branchens nok mindste og mest effektive kædekontor.

– Danmarks billigste medlemskontingent.

– Danmarks største conveniencekæde.

NærKØB er et frivilligt kædekoncept, der vinder markedsandele i et marked drevet af store kapitalkæder.

– Det er et resultatet, vi er meget stolte af. Vi er en kæde bestående af selvstændige butiksejere. Vi er nået hertil i kraft af medlemmernes forandringsvillighed, og fordi butikkerne tilpasser de lokale forbrugeres behov. Convenience i dag er forbrugernes ønske om bekvemmelighed og komfort, og vores butikker møder forbrugerens behov lige der, hvor de er – lige fra udlevering af pakker til køb af ugeblade, spil, morgenbrød, tobak, slik, fastfood og is til hygge og selvfølgelig de varer, de lige står og mangler. Jeg kan kun ydmygt takke forbrugerne for den tillid, de har vist vores medlemmer gennem nu 21 år, siger Jens O. Bylling Jensen, der er Adm. direktør i Butikskæden Nærkøb A/S.

NærKØB, der med sine 575 butikker er den suverænt største frivillige kæde for selvstændige i kiosk/convenience sektoren og omfatter både kiosker, nærbutikker, tankstationer, campingpladser og havnekiosker fordelt over hele landet og sidst, men ikke mindst Danmarks første ubemandede butik.

– Hvis man ønsker at bevare de lokale butikker, så skal man bare huske også at benytte dem i dagligdagen, siger Jens O. Bylling Jensen. Butikkerne har oftest meget lange åbningstider og har fået tilsvarende energifordyrelse, som resten af Danmark. Prisstigninger nu og i de kommende måneder er en realitet, da flere leverandører allerede har varslet dem også hen over sommeren samtidig med at salget af tobak er betydelig vanskeliggjort med den nye lovgivning. Men som frivillig kæde arbejder vi med holdningen om, at hvis de andre i branchen går i én retning, så kikker vi os om efter andre veje. Så vi opdyrker specielt lokalt tilpassede koncepter, fortæller Jens O. Bylling Jensen.

I NærKØB arbejdes der ud fra visionen om at være Danmarks mest attraktive kæde for selvstændige butiksejere. Dette gøres ved at skabe et økonomisk fundament, der tilsikrer butikkernes fortsatte eksistens.

«
»