Fup faktura, mails og annoncehajer
Fup faktura, mails og annoncehajer
Kæden advarer medlemmerne til, at de er ekstra opmærksomme på fup faktura, mail og annoncehajer, da sommeren er sæson for at disse, grundet travhed og varierende personale.
Fup mails:
Hvis butikken modtager en mail om, at den har vundet i et lotteri, som man aldrig har hørt om og ikke har deltaget i, kan man godt gå ud fra, at det er fup og fidus.
Nigeriabreve er en betegnelse fra bønner om hjælp til at overføre penge. De udgiver sig ofte for at komme fra Nigeria, men kan også komme fra andre lande. Hvis man hjælper, vil man blive fyrsteligt belønnet. Disse er også fup og fidus.
Told og Skat, ens bank, kreditkortfirma eller et firma man har handlet med på nettet, der ønsker, at man skal opdatere sine personlige oplysninger, er der stor sandsynlighed for, at det er fup og fidus.
Fælles for disse mails er, at man selv skal kontakte virksomheden – somme tider inden for en frist på få døgn. Virksomheden vil typisk have, at man giver oplysninger om sig selv, som fx sit navn og adresse, alder og køn. Men det kan også være mere omfattende, så man også skal oplyse sin fødselsdato, sit erhverv og ens ægteskabelige status. Nogle vil sågar have ens bankoplysninger og en kopi af ens pas eller kørekort m.m..
Gør det ikke, kontakt derimod firmaet og få konstateret det virkelig er fra dem. ”Lyder det for godt til at være sandt, så er det som hovedregel, også det”
Fup faktura – Annoncehajer:
Sommeren er sæson for fup faktura. De udnytter, at bemandingen hos butikkerne varierer i ferien og håber på, at deres fiktive faktura glider ubemærket gennem bogholderiet.
Det samme gælder for annoncehajerne, de får medarbejder til at sige ja, med noget snak omkring, at det er aftalt med butiksejeren.
Pas på jeres penge – mange har tabt flere tusindvis af kroner på disse fup fakturaer og annonce hajer.